Американският певец Ар Кели получи присъда от 30 години затвор по

...
Американският певец Ар Кели получи присъда от 30 години затвор по
Коментари Харесай

Ар Кели е осъден на 30 години затвор за сексуално насилие

Американският певец Ар Кели получи присъда от 30 години затвор по обвиняване, че е употребявал известността си, с цел да прави полови похищения над деца и дами. 55-годишният R&B реализатор бе наказан през септември предходната година в Ню Йорк за рекет и трафик на хора за полова употреба, напомня Би Би Си. Преди произнасянето на присъдата няколко дами се изправиха пред съда, с цел да свидетелстват срещу Кели. Престъпленията били осъществявани в продължение на две десетилетия. Някои от жертвите споделят, че насилието, упражнявано върху тях от световноизвестния артист, им е предизвикало съществени душевен проблеми.

В съда бяха показани и доказателства за това, че Ар Кели е показал подправени документи, с цел да се ожени за починалата към този момент певица Алия през 1994 година Тогава изпълнителката, починала по-късно в самолетна злополука, е едва на 15.

Облечен в затворнически панталон и тъмни очила, певецът отказа да направи изказване и не реагира при произнасянето на присъдата.

55-годишният Ар Кели е един от най-известните обвинени за полови закононарушения, откогато придвижването за отбрана на дамите #MeToo набра известност в Съединени американски щати. Той бе и първият негър с сходна присъда, против който са давали показания чернокожи дами. Кели е подбирал жертвите си всред свои почитатели в публиката или измежду певици, които са мечтаели за кариера. Някои от тях са били заключвани за дни, лишавани от храна и вода, от време на време дрогирани, принуждавани да назовават артиста „ баща “ и изнасилвани. Мениджърите и защитата са съдействали за осъществяването на тези закононарушения. Повечето от показанията, дадени в съда по време на делото, към този момент са познати на публиката от документалния филм „ За оцелееш след Ар Кели “ (Surviving R. Kelly), който излезе през 2019 година

Срещу артиста, чието същинско име е Робърт Силвестър Кели, са заведени и дело за детска порнография в Чикаго, както и за полови закононарушения в Илинойс и Минесота. 

Кели е притежател на три награди " Грами ", един от най-успешните R&B музиканти през 90-те. През 1996 г. става знаменит със своя шлагер I Believe I can Fly, който написа и изпълнява за кино лентата " Космически забивки ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР